Sveučilište u Splitu i ove godine organizira Festival znanosti u periodu od 18. do 23. travnja 2016. U bogatom programu 14. Festivala znanosti Sveučilišta u Splitu nalazi se više od 150 aktivnosti za sve uzraste, od vrtićke djece, učenika osnovnih i srednjih škola do opće populacije. U programu Festivala znanosti nalazi se uz svaku aktivnosti naznaka za koji je uzrast predviđena, a važno je napomenuti da je za određene radionice potrebna najava kako bi se manjem broju sudionika omogućilo kvalitetno sudjelovanje i svi potrebni materijali.
 
Sve aktivnosti Festivala znanosti su za građane besplatne i ulaz u sve prostore gdje se odvijaju aktivnosti Festivala znanosti za ovu prigodu neće se naplaćivati.
 
Festival znanosti je sad već tradicionalna manifestacija koja se svake godine kroz jedan tjedan održava u travnju, a organizira je velik broj volontera. Samo u Splitu ove godine očekujemo sudjelovanje oko 700 volontera. Nitko od volontera i članova organizacijskog odbora ne dobiva nikakav honorar za sudjelovanje u Festivalu znanosti, i zaista je lijepo vidjeti da popularizacija znanosti može okupiti toliko volontera.
Kroz Festival znanosti promoviraju se znanstveni principi i znanstveni način mišljenja, a osobito znanost koja se provodi u našim sveučilišnim ustanovama. Posebna ciljana skupina Festivala znanosti uvijek su djeca. Kroz promociju znanosti cilj je zaintrigirati djecu, potaknuti ih na proučavanje okoline i svijeta, i nadahnuti neke od njih da se požele baviti znanošću.
 
Ovogodišnja tema je Znanost i umjetnost što podrazumijeva mnogo umjetničkih aktivnosti u programu, pri čemu valja istaknuti angažman Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, koja će se ove godine pobrinuti da umjetnost dobije odgovarajuću vidljivost. 
Uz angažman sastavnica Sveučilišta u Splitu u program su se uključili brojni gradski muzeji, instituti, kazališta, osnovne i srednje škole kao i udruge nudeći raznovrstan program tijekom Festivala. U programu se nalaze brojne radionice, predavanja, prezentacije pokusa, tribine, znanstveni kafići i izložbe. Svatko u tom bogatom programu može naći nešto za sebe. Stoga, izađite u grad na Festival znanosti!
 

Dodatne informacije